Preambul

Comandarea oricarui produs si/sau serviciu de pe site-ul bulbisofran.ro implica acceptarea prezentelor conditii generale de vanzare a produselor si serviciilor. Fiecare client isi da acordul cu prezentul document prin bifarea casutei „Am luat la cunostiinta de Conditiile Generale de Vanzare” inainte de confirmarea efectiva a comenzii.

Tranzactiile intre bulbisofran.ro si clientii sai sunt conforme cu conditiile stipulate de art 9 din Legea comertului electronic 365/2002. Confirmarea unei comenzi, prin click pe butonul „Confirma”, are statut de semnatura electronica, in sensul art.4 pct.3 din Legea semnaturii electronice nr. 455/2001, avind aceeasi valoare cu o semnatura olografa.

Informatii despre site

Site-ul web Bulbisofran.ro este proprietatea firmei Koot International, Vennewatersweg 29, 1935AR, Egmond Binnen, Olanda, inregistrata la Registrul Comertului cu numarul 75518171, Numar TVA: NL002122062B39, IBAN NL82 INGB 0008 0725 33, ING Olanda, Adresa email: info@bulbisofran.ro numit pe parcursul acestor Termeni si Conditii Bulbisofran.ro.

Bulbisofran.ro este un site web de comert electronic, oferind spre vinzare prin intermediul Internetului produse si servicii din domeniul de bulbi de flori si in specifici bulbi de sofran, Crocus sativus. Prezentul document „Termeni si conditii” contine dispozitii obligatorii pentru orice utilizator inregistrat sau neinregistrat in site-ul Bulbisofran.ro. Pentru cumpararea de produse si/sau servicii de pe Bulbisofran.ro, va trebui sa fiti de acord cu Conditiile generale de vanzare Bulbisofran.ro inainte de plasarea unei comenzi.

Proprietatea Intelectuala

Koot International acorda dreptul de utilizare a acestui site si de a trimite catre acesta mesaje, date sau informatii. Utilizatorii site-ului pot trimite comentarii, sugestii, idei sau observatii cu privire la continutul si structura site-ului, prin oricare din metodele puse la dispozitie atat timp cat continutul acestora nu este ilegal, amenintator, defaimator la adresa Koot International sau a unei terte parti. Este interzisa trimiterea catre Koot International sau Bulbisofran.ro a mesajelor care contin virusi, deruleaza campanii politice sau publicitare, scrisori in lant sau orice forma de spam. Continutul site-ului, integral sau partial, nu poate fi reprodus, duplicat, copiat, revandut, vizitat sau exploatat in scopuri comerciale fara acceptul scris prealabil al Koot International.

Schimbari ale site-ului

Bulbisofran.ro isi rezerva dreptul de a suspenda, modifica, adauga sau sterge in orice moment portiuni ale continutului sau. De asemenea, Bulbisofran.ro isi rezerva dreptul de a restrictiona accesul utilizatorilor la o parte sau la intregul sau continut.

Definitii

In cadrul “Termeni si conditii” sunt folositi urmatorii termeni, definiti dupa cum urmeaza:

 • Bulbisofran: siteul de internet Bulbisofran.ro, precum si ansamblul serviciilor si functionalitatilor accesibile pe acest site web.
 • Produs: material semicer, bulbi si orice alt tip de produs ce poate fi achizitionat de un client prin intermediul websiteului Bulbisofran.ro.
 • Client: orice persoana fizica sau juridica ce a comandat sau doreste sa comande de pe siteul Bulbisofran.ro.
 • Destinatar: persoana fizica sau juridica catre care se vor livra produsele comandate pe siteul Bulbisofran.ro.
 • Agent de livrare: persoana imputernicita de Bulbisofran sa faca livrarea comenzii catre destinatar.
 • Comanda: exprimarea dorintei de achizitionare a unuia sau mai multor produse si/sau servicii prin intermediul websiteului bulbisofran.ro, realizata de un client care isi doreste ca acel(e) produs(e) sa fie livrat la adresa destinatarului.
 • Contract: comanda confirmata, telefonic sau pe mail, de catre operatorul Bulbisofran.ro si prin care Koot International se obliga sa livreze marfa in conditiile stabilite impreuna cu clientul, iar clientul se obliga sa ridice si sa achite contravaloarea marfii.

Inregistrare, parole, drepturi si responsabilitati ale clientilor

Ca utilizator al acestui site aveti dreptul la informare si corectitudine iar personalul care deserveste acest site va face tot posibilul pentru a facilita comunicarea cu dumneavoastra. Cu toate ca informatiile publicate pe acest site au caracter informativ si prezentarile facute pe acest site nu constituie recomandari personalul Bulbisofran.ro garanteaza pentru recomandarile si informatiile furnizate prin una din metodele alternative de comunicare cum ar fi: telefon, mail.

Statutul de membru al acestui site este la libera alegere, deci odata inregistrat aveti dreptul de a solicita renuntarea la acest statut si stergerea din sistem a tuturor informatiilor care va privesc.

Pentru a putea deveni membru Bulbisofran.ro va obligati sa completati formularul de inregistrare prin oferirea unor date adevarate, complete si exacte. Va obligati sa mentineti si sa innoiti datele de inregistrare atunci cand situatia o cere. In cazul in care informatiile furnizate de dumneavoastra nu sunt conforme cu realitatea sau sunt incomplete, Bulbisofran are dreptul de a suspenda sau desfinta contul dumneavoastra de pe site-ul Bulbisofran.ro si sa refuze toate incercarile curente sau viitoare de folosire a site-ului Bulbisofran.ro. Dumneavoastra sunteti raspunzator de pastrarea confidentialitatii datelor de acces ale contului dumneavoastra si de utilizarea propriului cont, indiferent daca autentificarea se face sau nu cu voia dumneavoastra. Datele dumneavoastra personale vor fi folosite numai în scopul declarat al acestui site. Ne obligam sa nu facem publice sau sa nu vindem bazele de date continand informatii referitoare la datele personale ale utilizatorilor acestui site.

Bulbisofran nu va fi raspunzatoare pentru nici o paguba morala sau materiala cauzata de nerespectarea de catre dumneavoastra a acestei prevederi.

Pentru a putea plasa comenzi online, datele din formularul de Facturare si Livrare trebuie sa fie corecte, complete si verificabile. In cazul in care nu se respecta aceste conditii exista posibilitatea respingerii comenzii.

Obiectul si acceptarea „Termeni si conditii”

Prezentul document „Termeni si conditii” are rol de contract intre Bulbisofran si Client si sunt aplicabile tuturor comenzilor realizate prin intermediul siteului Bulbisofran.ro. Clientul se obliga sa ia la cunostinta de aceste conditii inainte de a plasa o comanda. Toate comenzile implica acceptarea tuturor conditiilor generale de vanzare de catre client. Bulbisofran isi rezerva dreptul de a modifica prezentul document „Termen si conditii” in orice moment, fara o notificare in prealabil. Unei comenzi i se aplica versiunea existenta pe site in momentul confirmarii comenzii de catre client.

Disponibilitatea produselor afisate

Oferta de produse Bulbisofran este prezentata online, pe site-ul Bulbisofran.ro, si este valabila atat timp cat produsele sunt afisate ca fiind disponibile, la pretul afisat. Bulbisofran isi rezerva dreptul de a modifica preturile produselor fara notificare in prealabil.

Bulbisofran nu este raspunzator de fluctuatiile stocurilor furnizorilor si nu poate fi tras la raspundere in cazul in care un produs din oferta Bulbisofran dispare din oferta furnizorilor sai.

In conditiile in care produsul dorit nu mai este disponibil, va vom oferi optiunea de a cumpara un alt produs/serviciu de o calitate si la pret echivalent cu cele solicitate. In conditiile in care nu doriti sa beneficiati de oferta echivalenta si in conditiile in care ati realizat plata in avans, plata va va fi rambursata in termen de 30 de zile de la informarea in scris facuta catre Bulbisofran.

Produsele afisate pe websiteul Bulbisofran.ro

Fotografiile produselor, afisate pe Bulbisofran.ro, sunt cu titlu informativ, pot avea mici diferente fata de produsele reale. Bulbisofran depune toate eforturile in masura posibilului pentru ca produsele comandate sa arate exact ca fotografiile afisate. In acelasi timp, Bulbisofran informeaza ca furnizorii (producatori sau importatori) care pun la dispozitie produsele vandute prin intermediul Bulbisofran.ro pot avea drepturi de marca asupra denumirii produselor si/sau a serviciilor puse la dispozitie, pe care utilizatorii si clientii Bulbisofran sunt rugati sa nu le incalce. De asemenea, acestia sunt responsabili cu privire la imaginile sau detaliile tehnice ale produselor furnizate.

Pretul produselor

Preturile prezentate includ TVA, insa nu includ cheltuielile de livrare, in afara cazului in care se specifica in mod expres pe site acest lucru. Cheltuielile de livrare vor fi mentionate in mod distinct pe ultima pagina inainte de finalizarea comenzii, si difera in functie de tipul de produse cumparate, cantitate si suma totala a comenzii.

Exonerare de raspundere cu privire la garantia produselor

Cand este cazul, fiecare dintre produsele cumparate de pe Bulbisofran.ro va fi insotit de certificatul de garantie emis de producator, care asigura service-ul produselor in mod direct sau prin reteaua sa de reprezentanti service. Bulbisofran nu este responsabil in mod direct de serviciile de garantie care sunt puse la dispozitie de producatorul sau furnizorul produsului in Romania.

Dreptul de returnare a produselor

Bulbii de flori si semintele de legume nu pot fi returnate datorita faptului ca sunt produse perisabile.
In conformitate cu legislatia europeana, clientul are dreptul sa notifice in scris Bulbisofran ca renunta la cumparare, fara penalitati si fara invocarea unui motiv, in termen de 15 zile lucratoare de la primirea produsului sau, in cazul prestarilor de servicii, de la incheierea contractului. Orice cerere de acest gen va fi datata si semnata de catre cumparator si va fi trimisa pe email la info@bulbisofran.ro sau prin posta la Koot International, Vennewatersweg 29, 1935AR, Egmond Binnen, Olanda.
Returnarea produselor trebuie sa se faca in ambalajul original, cu toate accesoriile si fara sa prezinte nici o urma de deteriorare sau uzura, clientul suportand cheltuielile de expeditie, conform legilor europene aflate in vigoare.

Metoda de plata a produselor

 1. Transfer bancar – Achizițiile pot fi plătite prin banca in contul IBAN: NL82 INGB 0008 0725 33, BIC: INGBNL2A, Banca ING, Olanda. Plata prin Ordin de Plata se va face DOAR dupa confirmarea telefonica a comenzii.
 2. Plata online – Cea mai ușoară și mai convenabilă metodă. Pentru a plăti produsele online, înainte de plasarea comenzii, selectează opțiunea „Plata online”. După confirmarea comenzii, vei fi redirecționat(ă) către pagina de servicii, unde poți alege una dintre opțiunile prin care se va efectua plata produselor comandate.
 3. Metodele de plată online acceptate sunt:
  • Plata prin Paypal
  • Plata prin cardul de credit Visa, Maestro și Mastercard

Metoda de livrare a produselor

Livrarile se fac prin Courier UPS.

Costurile de livrare sunt prezentate pe Bulbisofran.ro si sunt calculate pentru fiecare comanda depinzand de greutate si metoda de livrare aleasa.

In cazul comenzilor platite cu transfer bancar, acestea vor fi expediate NUMAI dupa primirea platii.

Disponibilitatea produselor

Produsele horticole vândute de Bulbisofran sunt sezoniere și prin urmare nu toate produsele pot fi livrate pe tot parcursul anului. Pentru a garanta o calitate optimă a produsului, Bulbisofran livrează comenzile la momentul potrivit pentru însămânțare.

Bulbi de șofran, Crocus sativus poate fi comandat pe tot parcursul anului și vor fi livrate de la sfârșitul lunii iulie până la sfârșitul lunii septembrie. Comenzile vor fi procesate în ordine de primire și vor fi expediate cât mai curând posibil după 24 iulie 2023. Comenzile plasate în august și septembrie vor fi procesate și expediate în termen de 2 zile lucrătoare.

Alături de fiecare produs, va apărea una dintre intrările din tabelul de mai jos. Cu toate acestea, având în vedere schimbarea constantă a disponibilității în timp real a articolelor de vânzare, alocarea reală a mărfurilor comandate nu este garantată.

DISPONIBILITATEA PRODUSELOR ȘI TIMPELOR RELATIVE DE TRANSPORT
Disponibil Articole gata de livrare în 2 zile lucrătoare
Disponibil pentru comanda Articole gata de expediere cât mai curând posibil după 24 iulie 2023
Vândut Articolul este vândut

 

Anularea comenzii

Daca se doreste, orice comanda poate fi anulata inante de confirmarea finala din partea operatorului Bulbisofran.
Daca se doreste anularea comenzii dupa confirmarea din partea operatorului Bulbisofran, aceasta se realizeaza conform Termenilor si Conditiilor de utilizare a site-ului Bulbisofran.ro, valabile in acel moment.
Bulbisofran.ro isi rezerva dreptul de a selecta clientii si de a refuza comenzile clientilor care au in istoric livrari refuzate sau colete neridicate de la agentul de livrare.

Corectarea erorilor din comanda

Orice erori survenite la comanda facuta de client pot fi corectate pana la confirmarea finala din partea operatorului Bulbisofran.ro.

Forta majora

Bulbisofran, partenerii sau furnizorii sai nu pot fi facuti responsabili pentru nici o intarziere sau eroare in executarea obligatiilor contractuale sau in ceea ce priveste continutul furnizat pe site-ul Bulbisofran.ro, rezultand direct sau indirect din cauze de forta majora sau care nu depind de vointa Bulbisofran. Aceasta exonerare include, dar nu se limiteaza la: erorile de functionare ale echipamentului tehnic Bulbisofran, lipsa functionarii conexiunii la internet, lipsa functionarii conexiunilor de telefon, virusii informatici, accesul neautorizat in sistemele Bulbisofran/Bulbisofran.ro, erorile de operare, greva etc.

Legea aplicabila

Drepturile si obligatiile partilor, impuse de prezentii termeni si conditii, precum si toate efectele juridice pe care le produce prezentul acord vor fi interpretate si guvernate de legea europeana in vigoare in momentul de fata. Orice litigiu care are ca obiect acest acord va fi solutionat pe cale amiabila, iar in caz contrar va fi adus spre solutionare in fata unui arbitru. In conditiile in care partile nu cad de acord asupra numirii unui arbitru in termen de 15 zile de la notificarea litigiului, competenta va reveni instantelor olandeze in jurisdictia carora se afla sediul Bulbisofran.

Dispute si Conflicte

Orice tentativa de acces neautorizat la site si orice incercare de frauda va fi raportata autoritatilor competente. Orice conflict aparut intre companie si clienti se incearca a fi rezolvat pe cale amiabila prin intelegere intre cele doua parti. In cazul în care acest lucru nu este posibil se vor aplica prevederile legale europene din acest domeniu iar solutionarea conflictelor este de compententa instantelor olandeze. Bulbisofran nu garanteaza acuratetea, corectitudinea sau caracterul actual al informatiilor ori serviciilor furnizate de site. Termenii si Conditiile se supun legislatiei europene. In caz de litigiu, se va incerca initial o rezolvare pe cale amiabila. In cazul in care nu se poate ajunge la o intelegere pe cale amiabila va fi considerata competenta instantei judecatoreasti.